Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El patrimoni de clients gestionat per les asseguradores creix un 4,4% en el primer trimestre, fins a 245.000 MEUR

ACN Madrid.-El patrimoni de clients gestionat per les asseguradores ha crescut un 4,4% en el primer trimestre, fins a 244.581 milions d’euros, segons l’Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA). L’increment del […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Madrid.-El patrimoni de clients gestionat per les asseguradores ha crescut un 4,4% en el primer trimestre, fins a 244.581 milions d’euros, segons l’Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA). L’increment del negoci és del 0,9% si es pren com a punt de referència l’inici d’aquest any. Per altra banda, els ingressos per primes del negoci de vida han estat de 1.664 milions d’euros, un 2% menys que l’any passat. Aquesta activitat està molt lligada a la compravenda d’habitatge i la contractació d’hipoteques, més afectades per la pandèmia.

De l’import gestionat per les asseguradores, 194.866 milions corresponen a productes d’assegurança, un 1,4% més respecte a l’any passat. La resta, 49.715 milions, constitueixen el patrimoni de plans de pensió amb una gestió encomanada a les assegurances. Aquesta xifra és un 17,5% superior a la registrada en el mateix període de l’any passat. Les assegurances en les quals el client assumeix el risc de la inversió (assegurances ‘unit-linked) són les que han registrat un comportament més positiu en termes interanuals. En aquest cas, el patrimoni sota gestió ha augmentat un 28,7%, fins als 17.135 milions. A aquesta branca li segueixen els plans individuals d’estalvi sistemàtic (PIAS), amb un creixement del 5,9% i 14.657 milions gestionats. L’estalvi generat a través de la transformació del patrimoni en rendes vitalícies ha augmentat un 2,1%. Per la seva banda, les assegurances individuals d’estalvi a llarg termini (SIALP) s’han mantingut estables. La paralització de l’activitat econòmica per la pandèmia i la situació prolongada de baixos tipus d’interès encara són evidents en el negoci de la vida. Els capitals diferits, els plans de previsió assegurats i les rendes vitalícies i temporals han experimentat descensos del 2,5%, 2,1% i 0,7%, respectivament, en l’estalvi gestionat.