Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El passeig de la Plaça Major de Sabadell tindrà 600 metres quadrats de zona verda i una pantalla d’aigua amb brolladors

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell destinarà 1,7 milions d’euros a remodelar el passeig de la Plaça Major, un espai cèntric que des de fa dues dècades es troba en situació de […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell destinarà 1,7 milions d’euros a remodelar el passeig de la Plaça Major, un espai cèntric que des de fa dues dècades es troba en situació de provisionalitat. L’espai es dotarà una àmplia àrea verda, amb un total de 585 metres quadrats de plantes i 61 arbres. A més, es crearà un espai d’aigua, amb una pantalla que generarà una cortina i que permetrà fer-hi figures amb aigua, i un centenar de brolladors repartits en diferents espais. El projecte s’ha presentat aquest dijous als veïns, i preveu un sistema d’il·luminació a la zona d’arbres per a donar un ambient íntim. El futur passeig quedarà dividit en dos, la part nord mantenint el concepte de plaça, i la sud serà un espai amb molta presència d’arbres i arbusts.

El projecte permetrà plantar al passeig 38 arbres nous, que se sumaran als 23 que ja existeixen, arribant a un total de 61. A tot l’espai es col·locaran 26 bancs, que se sumaran al 18 actuals.La ubicació dels brolladors ha estat un dels canvis al projecte respecte de la proposta inicial. Queden situats a l’àmbit nord i s’organitzen en tres parts: la pantalla d’aigua, un conjunt de 24 brolladors amb efectes de laminació d’aigua que configuren un àmbit rectangular situat a continuació de la pantalla i una franja lineal de 72 brolladors amb diferents tipus d’efectes d’aigua que es podran programar amb diferents configuracions i que també permetran generar efectes a partir de la interacció amb un polsador situats en el paviment. Segons la disposició de l’aigua i la llum, es podrà simbolitzar la commemoració de dies internacionals, sensibilitzar sobre diversos valors o sumar-se a celebracions, entre altres possibilitats. Els brolladors podran canviar d’alçada i color quan sigui adient.És previst que el projecte s’aprovi en les properes setmanes.