Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

El Passeig de Gràcia ajorna un dia l’encesa de llums de Nadal perquè l’Ajuntament no deixa posar una pista de patinatge

ACN Barcelona.-El Passeig de Gràcia ha decidit ajornar un dia l’encesa de llums de Nadal com a protesta pel fet que l’Ajuntament de Barcelona no permet que s’hi instal·li una […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN Barcelona.-El Passeig de Gràcia ha decidit ajornar un dia l’encesa de llums de Nadal com a protesta pel fet que l’Ajuntament de Barcelona no permet que s’hi instal·li una pista de patinatge gratuïta als Jardins de Salvador Espriu. Els comerciants de la zona acusen el consistori de “prejudicis ideològics” i de tenir una sensibilitat “nul·la” cap a la situació que travessen, en el marc de la pandèmia de la covid-19. En concret, lamenten que l’Ajuntament dificulti “enormement” l’arribada del 26% de clients que procedeixen de l’àrea metropolitana i de la resta de Catalunya. L’Associació Passeig de Gràcia també recrimina la política de mobilitat del consistori.

Segons l’associació, el Districte de Gràcia ha negat el permís per posar la pista de gel “al·ludint de forma injustificada a motius de densitat de la trama urbana del barri”. El president de l’entitat, Luis Sans, ha opinat que al darrera de la negativa hi ha “prejudicis ideològics”, i lamenta que no s’ha tingut en compte “la necessitat urgent de reactivació del comerç i la restauració”.A més, l’entitat també denuncia que el projecte es va presentar l’octubre passat i que no ha estat fins a aquesta setmana que s’ha rebut la resposta. També assegura que la pista comptava amb el suport de la Regidoria de Comerç, Turisme de Barcelona, Barcelona Oberta i el Gremi d’Hotels.”Portem molt de temps amoïnats”En declaracions a l’ACN el president de l’Associació Passeig de Gràcia, Luis Sans, ha lamentat que els comerciants de la zona porten “molt de temps amoïnats” per la política de mobilitat de l’Ajuntament. Una política “lesiva” que no té en compte que el 26% dels usuaris dels seus establiments són de fora de Barcelona.A banda de les accions que s’han emprès en els darrers mesos, amb anul·lació de carrils de trànsit i ampliacions de carrils bici o zones per a vianants, ara s’hi afegeixen les obres del col·lector de la Diagonal, que afecten vuit illes “coincidint” amb la resta d’accions i en vigílies de la campanya nadalenca.Ara, a més, “la gota que ha fet vessar el got” ha estat la negativa a instal·lar la pista de gel. Sans ho ha atribuït al fet que el govern municipal és de coalició, “i sembla que el que fa un per una banda, l’altre ho desfà per l’altra”.Per exemple, ha agraït la tasca de la Regidoria de Comerç, que “sempre ens ha fet costat i ha ampliat el pressupost per a les festes”, però en canvi ha criticat les Regidories d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i la d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que són, segons ha dit, les que s’han oposat al projecte de la pista de gel.La decisió de endarrerir un dia l’encesa de l’enllumenat de Nadal té l’objectiu de deixar constància de la disconformitat dels comerciants per aquesta situació, però Sans assegura que els llums s’encendran demà.

Relacionats