Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Parlament veu “urgent” convocar un ple monogràfic sobre el sistema educatiu per poder tenir un debat “en profunditat”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat per unanimitat el punt d’una moció de Junts que veu “urgent” que es convoqui un debat general en ple sobre l’educació i el sistema educatiu per tractar la qüestió “en profunditat”. A banda, el ple també ha aprovat instar el Govern a executar i avaluar un pla de xoc per revertir l’abandonament i el fracàs escolar a Catalunya abans de l’inici del proper curs 2023-2024 “a través d’un ampli consens polític i social”.

La cambra ha instat l’executiu a modificar el criteri participatiu de les proves orals en llengua castellana i estrangera i establir que passin de mostrals a censals per saber quin és el coneixement, domini i ús de les tres llengües d’aprenentatge dels alumnes un cop acabin els estudis. 

Publicitat

Entre els punts aprovats també hi ha el que demana al Govern potenciar accions formatives dirigides prioritàriament per professionals en àmbit de salut mental infantil i juvenil perquè els docents catalans tinguin les “màximes eines possibles” per detectar situacions de risc i possibles problemes de salut mental. 

El Parlament també vol que es doti els centres educatius de professionals de referència per acompanyar infants, joves i docents a la resolució de casos concrets de malestar emocional i establir circuits o espais de coordinació entre els centres educatius, CAPS, Serveis Socials o altres serveis, així com Mossos i Policia Municipal si és necessari.

A més, el ple ha instat el Govern a planificar –a través del grup de treball conjunt entre Educació i les direccions dels centres- el seguiment dels processos de substitució aplicant mesures d’agilització en els tràmits de les substitucions per tal de garantir que es cobreixin places especialitzades en la seva matèria, amb la màxima efectivitat en l’aprenentatge específic de cada assignatura.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió