Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

El Parlament veu “necessari” que es modifiqui el delicte de sedició en una reforma del Codi Penal

ACN Barcelona.-El Parlament veu “necessari” que es modifiqui el delicte de sedició en una reforma del Codi Penal. Mitjançant una proposta de resolució dels comuns, la cambra catalana s’ha mostrat […]

Avatar
Agències 18/09/2020

ACN Barcelona.-El Parlament veu “necessari” que es modifiqui el delicte de sedició en una reforma del Codi Penal. Mitjançant una proposta de resolució dels comuns, la cambra catalana s’ha mostrat partidària d’aquest canvi que permetria alliberar els polítics presos. La iniciativa, en el marc del debat de política general, ha aconseguit el suport d’ERC, però no de JxCat, qui s’ha abstingut. Així, hi han votat a favor els republicans, el PSC-Units i els comuns. D’altra banda, Ciutadans, PPC i la CUP-CC ho han rebutjat.

“El Parlament de Catalunya manifesta que per garantir els drets fonamentals és necessari que les Corts Generals aprovin la reforma del Codi Penal, modificant el delicte de sedició, que no és homologable a les regulacions europees, blindant el dret a la manifestació”, apunta el breu redactat de la proposta de resolució aprovada.

Relacionats