Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Parlament valida per unanimitat el decret que regula la integració de centres educatius a la xarxa pública

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat per unanimitat el decret del Govern que regula el procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat pública de la Generalitat. Estableix que […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat per unanimitat el decret del Govern que regula el procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat pública de la Generalitat. Estableix que s’aplicarà en funció de les necessitats d’escolarització, a sol·licitud del centre i de “mutu acord” entre el centre i el departament d’educació. Un altre dels punts destacats del text aprovat és que el personal procedent d’aquests centres pugui mantenir el seu vincle i les condicions de treball un cop aquest s’hagi integrat a la xarxa pública. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha defensat que es tracta d’un decret per regular el traspàs de titularitat amb l’objectiu “d’enfortir” la xarxa pública i donar resposta a les necessitats d’escolarització.

El decret aprovat regula el procediment d’integració de centres educatius d’altres titularitats, com es el cas dels centres de titularitat privada i d’ens locals, a la xarxa de centres públics de la Generalitat. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha defensat que “no permet nacionalitzar cap escola” sinó que es tracta d’un decret per regular el traspàs de titularitat amb l’objectiu “d’enfortir” la xarxa pública i donar resposta a les necessitats d’escolarització. El conseller ha explicat que hi ha un augment “notable” en la demanda de places públiques i que, en canvi, hi ha manca de sòl per a noves construccions de centres a Barcelona i altres ciutats. Així doncs, no es tracta només d’estalviar recursos sinó de “poder-ho fer”. “A l’eixample de Barcelona no hi ha solars. Si no podem construir un nou centre públic, l’única solució possible és aquesta”, ha defensat.La portaveu dels comuns, Susana Segovia, ha explicat que el seu grup parlamentari ha donat un “sí crític” al decret i ha instat el Govern a debatre sobre el “sistema actual de dualitat entre la xarxa pública i la concertada” tot criticant que “atempta contra el principi d’equitat en l’educació”. En aquest sentit, ha reclamat que paral·lelament al decret hi ha una llei més estratègica. Un argument semblant ha utilitzat el diputat de la CUP Carles Riera, que ha demanat que el Govern no es quedi amb la “resposta puntual” que suposa el decret i sigui una “porta oberta cap a un nou camí de reversió del model concertat”. Així mateix, ha avisat que la CUP no vol que el decret serveixi per “rescatar” escoles privades “mal gestionades”.