Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Parlament valida l’increment retributiu del 0,9% al personal de la Generalitat

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret que recull l’increment retributiu del 0,9% al personal de la Generalitat, que es farà efectiu en la nòmina de setembre amb efectes retroactius […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret que recull l’increment retributiu del 0,9% al personal de la Generalitat, que es farà efectiu en la nòmina de setembre amb efectes retroactius des de l’1 de gener del 2021. La cambra també ha aprovat que es faci el pagament del 55% de la paga extraordinària que els treballadors públics van deixar de percebre el 2014, que s’inclourà a la nòmina de novembre. Es preveu que el 45% restant es pagui el 2022. El decret ha tirat endavant amb els 112 vots a favor d’ERC, JxCat, PSC, comuns i Cs, mentre que Vox, la CUP i el PPC s’hi ha abstingut.

Segons el decret, la remuneració del president de la Generalitat, del vicepresident i dels consellers queda congelada. Així mateix, l’increment salarial tampoc s’aplicarà a les pensions dels expresidents, que es regeixen per una normativa pròpia. L’augment sí que repercutirà en els sectors amb els quals l’Administració té concerts, com l’escolar o el sanitari.Malgrat l’ampli suport que ha rebut el decret, els grups de l’oposició s’han mostrat molt crítics amb el Govern. El PSC ha celebrat que es compleixi els compromisos adquirits amb els treballadors i en relació al retorn parcial de la paga extra ha dit que no haurien “d’estar pendents de si el Govern compleix o no amb els seus drets laborals”, mentre que ha retret que no s’hauria d’haver tardat tant. En un sentit similar s’han expressat els comuns, que han afegit que s’hauria pogut retornar un percentatge més alt i no només el 55%.Per la seva banda, Cs ha denunciat que a Catalunya “no s’ha tractat bé els treballadors públics”, mentre que el PPC ha dit que “no és ni mínimament normal” que es degui una paga extra durant 7 anys i ha demanat que l’import restant es liquidi als futurs pressupostos.La diputada cupaire Dolors Sabater ha dit que estan a favor de la mesura però ha lamentat que és “molt de mínims”. Amb tot, s’han abstingut perquè els sectors concertats també rebran la retribució. Vox, per la seva banda, ha assegurat que el Govern aprofita per pujar el sou dels alts càrrecs i ha demanat que se suprimeixi les oficines dels expresidents, que ha qualificat de “coladors de capital”.Pel que fa als partits a Govern, ERC ha posat en valor que es compleixi la paraula donada als treballadors i ha assegurat que els servidors públics són el major actiu de l’administració, mentre que JxCat els ha agraït l’esforç i ha assegurat que les retallades es van fer “per pura supervivència”.