Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Parlament valida el decret que crea el registre d’autònoms per agilitzar la prestació d’ajudes

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret 46/2020 del 24 de novembre, que aprova la creació d’un registre d’autònoms per gestionar amb més agilitat la prestació d’ajuts als afectats per […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret 46/2020 del 24 de novembre, que aprova la creació d’un registre d’autònoms per gestionar amb més agilitat la prestació d’ajuts als afectats per l’impacte de la covid-19. El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha admès que els autònoms viuen en una “situació límit”. El Govern començarà a fer els pagaments aquesta setmana i està previst que es completin abans d’acabar les festes de Nadal. La convocatòria beneficiarà finalment a 132.000 persones a Catalunya i el Govern hi destinarà 264 milions d’euros. Només JxCat i ERC han donat el vistiplau al decret. Cs, PSC-Units, CatECP i el PPC s’han abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

D’altra banda, el decret inclou una bonificació del 100% de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP) i d’Actes Jurídics Documentals (AJD) e per les concessions administratives o actes administratius equiparables que atorguin l’aprofitament privatiu del domini públic per a determinats usos, que s’hagin meritat entre l’1 de gener del 2020 i el 31 de desembre de 2021. Els destinataris són els establiments de l’àmbit de la restauració com bars, restaurants i cafeteries que disposen de terrasses a la via pública, així com a la venda ambulant. Aragonès, que ha demanat més ajuts de l’Estat espanyol, ha reconegut que aquesta “reducció de la càrrega tributària” no suposarà la solució per arribar a final de mes, però sí que és “una mesura més per alleugerir costos”.També en matèria administrativa i per ajudar el sector de la restauració, el decret preveu la suspensió dels terminis de caducitat d’autoritzacions d’emplaçament i permisos d’explotació de les màquines recreatives del tipus B dels establiments d’hostaleria i assimilats, i d’inscripció de les empreses operadores de màquines recreatives.