Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Parlament valida el decret del Govern per destinar 25 MEUR a pal·liar el tancament d’equipaments esportius

ACN Barcelona.-El Parlament ha convalidat el decret llei 43/2020 del Govern que habilita el Consell Català de l’Esport per a l’atorgament d’ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a la […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha convalidat el decret llei 43/2020 del Govern que habilita el Consell Català de l’Esport per a l’atorgament d’ajuts extraordinaris i d’emergència per fer front a la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions i dels equipaments esportius catalans. En concret, s’ha creat una línia d’ajuts de 25 MEUR per pal·liar les afectacions econòmiques i socials per les restriccions de la covid-19. Aquestes ajudes seran gestionades pel Consell Català de l’Esport. També s’ha aprovat un fons extraordinari addicional per als ens locals catalans per un valor de 20 MEUR per finançar les mesures per afrontar les restriccions de la covid-19. La cambra ha convalidat el decret amb els vots de JxCat i ERC i l’abstenció de la resta.

D’altra banda, la cambra ha convalidat la modificació del decret llei 41/2020, del 10 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius i en l’àmbit de l’educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a la crisi. Aquest decret estableix tres modalitats, amb dotacions diferents, de l’ajuda per l’educació en lleure i les extraescolars. Per una banda hi ha subvencions per les activitats específicament de lleure educatiu, per les activitats extraescolars i les instal·lacions juvenils. La prestació és un pagament únic i va dirigit a empreses, entitats i treballadors autònoms. També es constata que els ajuts de menjador es mantindran encara que es confini el centre.