Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Parlament valida el decret del Govern de renovables per “eliminar els obstacles” per al desenvolupament a Catalunya

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat aquest dimecres el decret llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica que el Govern va aprovar per “eliminar els obstacles” pel desenvolupament de les […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat aquest dimecres el decret llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica que el Govern va aprovar per “eliminar els obstacles” pel desenvolupament de les energies renovables a Catalunya. Entre d’altres qüestions, el decret llei elimina barreres administratives, s’inclou la derogació del decret que limitava els parcs eòlics i fotovoltaics, estableix un procediment de tramitació més àgil i s’afavoreix la implantació de sistemes d’autoprotecció en els edificis i els espais públics de les ciutats. També es recuperen articles de la Llei del canvi climàtic anul·lats pel Tribunal Constitucional (TC) modificant-ne la redacció.

En concret, els articles que s’han modificat són els relatius a la neutralitat d’emissions de CO2 per a l’any 2050, l’electrificació dels ports de la Generalitat, la limitació de la fracturació hidràulica o la penetració de la mobilitat elèctrica en el transport. El nou decret ha de permetre també “agilitzar” la tramitació de les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques, amb un termini màxim de tretze mesos. En aquest procés es contemplarà la constitució d’una “ponència d’energies renovables” que servirà per “fer una consulta prèvia” a la tramitació d’una instal·lació i avaluar si l’emplaçament és viable. El promotor s’adreçarà a una única finestreta per tramitar el projecte.A més, el decret modifica la Llei d’urbanisme “per a simplificar la implantació de les instal·lacions d’energies renovables”. Així, la normativa preveu “facilitar” la instal·lació de “sistemes d’autoproducció” als edificis i l’espai públic de la ciutat.El decret ha estat validat pel ple per 124 vots a favor, 4 vots en contra i quatre abstencions.