Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El Parlament tramita per via ràpida garantir l’assistència psicològica als fills de víctimes de violència de gènere

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat tramitar per lectura única la proposta del PSC-Units per garantir l’assistència psicològica als fills menors de víctimes de violència de gènere. Concretament suposa […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat tramitar per lectura única la proposta del PSC-Units per garantir l’assistència psicològica als fills menors de víctimes de violència de gènere. Concretament suposa una modificació del llibre segon del Codi Civil de Catalunya. L’objectiu és que per a l’assistència psicològica no sigui necessària una decisió conjunta dels dos progenitors i que sigui suficient el consentiment de la víctima de violència. Això quan hi hagi una sentència condemnatòria i mentre no s’extingeixi la responsabilitat penal o quan ja hi hagi en curs un procés penal iniciat per atemptat contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o la llibertat i indemnitat sexual de l’altre progenitor o dels fills.

Després d’acordar la tramitació exprés, està previst que el debat final de la iniciativa es faci al pròxim ple del 18 i 19 de novembre. La diputada del PSC-Units Rosa Maria Ibarra ha defensat que “cal posar totes les eines necessàries per guarir les ferides que provoca la violència de gènere també en els infants”. I ha afegit que la simplicitat de la modificació, que només afegeix un apartat en un sol article, justifica que es faci una tramitació exprés per lectura única.