Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Parlament tramita la proposta d’ERC per demanar al Congrés una llei per al “retorn social” del rescat bancari

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha admès aquest dimecres una proposició de llei d’ERC per demanar al Congrés que modifiqui el règim jurídic de la Societat de Gestió d’Actius Procedents […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha admès aquest dimecres una proposició de llei d’ERC per demanar al Congrés que modifiqui el règim jurídic de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per tal que hagi de cedir un 30% dels seus habitatges a l’administració perquè els destini a lloguer social i també que els ajuntaments amb un deute inferior al 75% dels ingressos corrents puguin destinar el seu superàvit a adquirir pisos mitjançant el dret de tanteig i retracte. El PPC hi havia presentat una esmena a la totalitat, que d’aprovar-se hauria fet caure el text, però finalment l’ha retirat. Ara la iniciativa recorrerà els diferents processos parlamentaris fins a tornar el ple, on serà votada definitivament.

Els republicans volen que els estatuts de la Sareb ordenin la cessió de domini dels habitatges a l’administració pública competent “en els municipis de demanda acreditada d’habitatge” i facilitar que els consistoris sanejats puguin accedir als seus romanents per adquirir pisos. Per a això, cal modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, coneguda com a ‘llei Montoro’ ja que va ser promoguda per l’aleshores ministre Cristóbal Montoro. Així s’asseguraria un “retorn social” del rescat bancari de la passada dècada.