Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Parlament suspèn tota l’activitat parlamentària fins el 27 de març pel coronavirus

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha acordat aquest divendres suspendre tota l’activitat parlamentària fins el 27 de març. La Mesa de la cambra catalana ha aprovat la mesura com a […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha acordat aquest divendres suspendre tota l’activitat parlamentària fins el 27 de març. La Mesa de la cambra catalana ha aprovat la mesura com a prevenció durant la pandèmia del coronavirus. Això sí, la cambra permetrà celebrar un ple la propera setmana per convalidar el decret llei del Govern d’augment de sou dels treballadors públics. Es tracta d’una sessió que preveu reunir una vintena de diputats amb representació proporcional a la que tenen als plens habituals. Amb la suspensió de l’activitat del Parlament, no es podrà celebrar el ple que havia de debatre i votar el projecte de pressupostos de 2020. La Mesa té previst tornar-se a reunir dimarts vinent.

La Mesa ha decidit reduir l’activitat fins el 27 de març i aquest dia es tornarà a valorar si s’allarga aquest termini en funció de les recomanacions de les autoritats. Fins aleshores no se celebrarà ni comissions, compareixences ni ponències. Només se celebraran plens en cas que siguin per tractar qüestions relacionades amb la crisi sanitària amb mesures urgents. Per evitar el contagi, hi podran participar 21 diputats com a màxim i un diputat de cada grup tindrà delegat el vot de la resta de grup parlamentari.L’horari d’obertura del Parlament serà de dilluns a divendres de 9h a 14h i el registre es limitarà en aquest horari. S’habilitarà un correu electrònic per presentar iniciatives parlamentàries. En aquest sentit, els terminis de les iniciatives parlamentàries que actualment es troben en tràmit s’ampliaran 15 dies més.En cas que les autoritats decideixin restringir els moviments de forma general i obligatòria a tota la ciutadania, les reunions de la Mesa se celebrarien telemàticament. Respecte el personal de la cambra, es permetrà que treballin des de casa i es garantirà la conciliació familiar. La cambra decretarà serveis essencials per garantir el funcionament de la institució.