Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Parlament reprova l’actuació del Govern en el confinament del Segrià

ACN Barcelona.-El Parlament ha reprovat l’actuació del Govern per la “descoordinació, manca d’informació i improvisació en el confinament del Segrià”. Ho ha fet a partir d’una moció del PSC-Units que […]

Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha reprovat l’actuació del Govern per la “descoordinació, manca d’informació i improvisació en el confinament del Segrià”. Ho ha fet a partir d’una moció del PSC-Units que ha rebut el suport de tota la cambra, excepte de JxCat i ERC. La cambra també ha lamentat la manca d’informació i cooperació amb els ajuntaments en la presa de decisons i la informació “confusa” cap a la ciutadania. Per unanimitat, el Parlament ha instat el Govern fer pública la situació epidemiològica que va justificar el confinament en aquesta zona, i també a crear línies d’ajuts per compensar els perjudicis econòmics i socials a empreses i famílies, especialment dirigides al sector de l’hostaleria , la restauració i el turisme.

El text aprovat també demana que s’estableixi un calendari d’inversions pendents a les comarques de Lleida i que s’impulsi un pla de promoció de la marca ‘Lleida’. També insta a augmentar els recursos educatius per iniciar el curs escolar amb les màximes garanties i a reforçar el sistema de vigilància epidemiològica i de salut pública que permetidetectar possibles brots de la covid-19 i talli les cadenes de transmissió, amb un augment dels rastrejadors.Finalment, la moció proposa augmentar la dotació de Mossos d’Esquadra a les comarques de Lleida, i a les zones rurals, per garantir la seguretat i tot el despelgament del Procicat. Encara en l’àmbit policial, demana supervisar l’estat actual de la climatització de totes les comissaries de Mossos d’Esquadra.