Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Parlament renova la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública i el Consell de Garanties

ACN Barcelona – El Parlament ha renovat aquest dijous la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), i una membre del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). […]

Agències 09/03/2023

ACN Barcelona – El Parlament ha renovat aquest dijous la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), i una membre del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Les candidatures proposades conjuntament per PSC, Junts i ERC han rebut 93 vots a favor, 19 en contra i 17 abstencions. Així, s’ha avalat que integrin la GAIP Mercè Aymerich, Josep Ramón Barberà, Maria del Mar Pérez, Iolanda Pineda i Clara Isabel Velasco. D’altra banda, la candidata a formar part del CGE a proposta del PSC-Units, Maria Jesús Larios, també ha estat escollida per 91 vots a favor, 35 en contra i 3 abstencions. Les dues votacions electròniques han estat secretes ja que no s’ha avalat la designació per assentiment.

La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) <a href=”https://www.acn.cat/new/81d489a9-4a2d-4a9d-b85e-c438ee8bdbe5/texts”>va avalar</a> dijous passat la idoneïtat per al càrrec de tots els candidats, pas previ a la designació pel ple.