Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Parlament referma el seu compromís amb l’Agenda 2030 per respondre a la crisi de la covid-19 i protegir els infants

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha llegit una declaració institucional, signada per tots els grups i subgrups parlamentaris, per refermar el compromís amb l’Agenda 2030 “com a full de ruta […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha llegit una declaració institucional, signada per tots els grups i subgrups parlamentaris, per refermar el compromís amb l’Agenda 2030 “com a full de ruta per afrontar la recuperació de la crisi originada per la pandèmia de la covid-19 i reimaginar un món millor per als infants”. Coincidint amb el Dia Mundial dels Infants, el text manifesta la necessitat de posar els drets de la infància al centre de les mesures per afrontar la crisi provocada per la pandèmia. Concretament, la cambra catalana es compromet a “promoure una major i més eficient inversió en la infància” i a tenir en compte els seus drets en totes les decisions per fer front a la crisi.

La declaració institucional també estableix el compromís del Parlament a “promoure les accions necessàries per complir els disset objectius de desenvolupament sostenible i l’Acord de París, escoltar les preocupacions dels infants i adolescents, i promoure accions per analitzar l’impacte de la covid-19 sobre els grups més vulnerables”. Finalment, el Parlament reafirma “el seu compromís amb el desplegament d’accions i l’assoliment de resultats a favor de la infància a escala local, nacional i mundial”.