Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Parlament reclama “màximes garanties de seguretat” als instituts i centres de FP durant la pandèmia

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció dels comuns que insta el Govern a vetllar per les “màximes garanties de seguretat” als centres d’educació secundària i […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció dels comuns que insta el Govern a vetllar per les “màximes garanties de seguretat” als centres d’educació secundària i de formació postobligatòria, com els de formació professional (FP), coincidint amb la pandèmia de covid-19. Amb els vots de tots els grups, la cambra catalana ha reclamat que s’eviti sobrecarregar els docents amb tasques de gestió logística i sanitària i que es millori el sistema de detecció de casos positius de coronavirus, tant entre alumnes com entre professors. El diputat de CatECP Marc Parés, que ha defensat la iniciativa, ha assegurat que en centres amb casos s’han fet proves als estudiants però no als docents i ho ha criticat.

La moció també demana que els ensenyaments no reglats de música i dansa puguin seguir funcionant seguint les indicacions del Procicat, que es potenciï la formació d’adults i que s’actualitzin les titulacions de FP. En canvi, no s’han aprovat els punts que instaven a revertir la reforma curricular de la FP o a integrar l’Escola Joviat de Manresa a la xarxa pública.