Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Parlament rebutja una moció de Cs que demanava la destitució d’El Homrani per la seva “incompetència”

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat el punt d’una moció de Cs que demanava la destitució del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per la seva “incompetència” […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat el punt d’una moció de Cs que demanava la destitució del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per la seva “incompetència” en la gestió de les residències i els ajuts als autònoms. El ple d’aquest dijous a la tarda ha tombat el text després que JxCat i ERC hi votessin en contra, i la CUP-CC s’hi abstingués. Els anticapitalistes van presentar una esmena demanant la dimissió d’El Homrani i també de la consellera de Salut, Alba Vergés -per focalitzar el tema en l’estructura del sistema-, però Cs no ho va acceptar, i per això s’han abstingut al text. La resta de grups hi ha votat a favor, però ha sigut insuficient perquè el punt tirés endavant.

Durant el debat, Alícia Romero (PSC-Units) ha reclamat un “esforç” al Govern per “gastar més” i explicar-se “millor”, en referència als ajuts als sectors més desafavorits per la pandèmia. La diputada dels comuns Yolanda López ha acusat l’executiu en funcions de passar-se les responsabilitats i culpes entre els departaments, o bé derivar-les al govern espanyol: “Tenen recursos però els falta voluntat i capacitat”, ha constatat la diputada de CatECP.Vidal Aragonès (CUP-CC) ha criticat que Cs no acceptés la seva esmena. D’altra banda, Jordi Albert (ERC) ha defensat l’acció del Govern, i ha recordat al partit liberal que l’executiu en funcions no pot destituir cap conseller o consellera. Gemma Geis (JxCat) també ha criticat que Cs demani ara coses quan, en esmenes i votacions anteriors, hi votava en contra. Finalment, Manuel Reyes (PPC) ha acusat el Govern de no escoltar els sectors i prendre mesures insuficients.