Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

El Parlament rebutja tramitar una proposició de llei de Cs sobre els drets de les persones amb problemes de salut mental

ACN Barcelona – El Parlament ha rebutjat que una proposició de llei de Ciutadans sobre els drets de les persones amb problemes de salut mental i llurs familiars segueixi el […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – El Parlament ha rebutjat que una proposició de llei de Ciutadans sobre els drets de les persones amb problemes de salut mental i llurs familiars segueixi el tràmit parlamentari. En la votació d’aquest dimecres a la tarda, el ple ha avalat una esmena a la totalitat d’ERC i Junts amb el vot favorable del PSC, En Comú Podem i la CUP. A banda de Cs, han votat en contra de l’esmena el PP, mentre que Vox s’ha abstingut. El text proposat per Cs demanava “establir un model d’atenció interdisciplinari i transversal” que impliqui d’una manera activa els pacients i les seves famílies en la presa de decisions.

També pretenia regular els drets i les obligacions dels pacients en l’àmbit de la salut mental, vetllar per l’accés a una atenció sanitària de qualitat i desenvolupar programes de lluita contra l’estigma i de prevenció de la depressió i el suïcidi. Així mateix, establia que els professionals sanitaris han de rebre una formació especialitzada per millorar el diagnòstic precoç i l’assistència a persones amb problemes de salut mental.

Des d’ERC i Junts consideren que la llei no s’havia de tramitar, però s’obren a incorporar les propostes plantejades per Cs al debat que s’està fent a la comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions sobre aquesta qüestió. La diputada de Cs Anna Grau ha defensat la proposta perquè els “precedents de gestió sanitària” del Govern “no inspiren confiança”. “Fa un any que la feina podria estar en marxa”, s’ha queixat.