Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Parlament rebutja instar el Govern a realitzar una auditoria pels serveis públics externalitzats

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat una moció de Cs que, en un dels punts, proposava que el ple instés el Govern a realitzar una auditoria pública sobre el conjunt de […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat una moció de Cs que, en un dels punts, proposava que el ple instés el Govern a realitzar una auditoria pública sobre el conjunt de serveis públics externalitzats “per clarificar la seva adequació a l’interès general”. Hi han votat a favor tots els grups menys JxCat, ERC i PPC, que han votat en contra. La cambra també ha evitat reprovar el Govern per la seva “inacció i passibilitat” davant els “indicis de frau i corrupció” coneguts a partir de l’operació ‘Voloh’. Aquí, la votació ha rebut els vots a favor del bloc constitucionalista, i en contra ho han fet els independentistes. CatECP s’ha abstingut.

Durant el debat parlamentari, Nacho Martín Blanco (Cs) ha defensat el text de la moció i ha acusat de “corruptes” tots els governs independentistes. Sobre el cas ‘Voloh’, el diputat liberal ha carregat contra els dirigents d’ERC i JxCat investigats per l’operació de la Guàrdia Civil. El diputat Lucas Ferro (CatECP) ha exigit una auditoria de tots els serveis públics privatitzats al país.Jordi Terrades (PSC-Units) s’ha referit a ‘Voloh’ per criticar que “alguns segueixen a la deriva del cas 3%”, en referència a CDC. “Alguns estan instal·lats en aquesta posició i tornen a saltar sospites de com es pretenen gestionar contractes al Govern”, ha lamentat.Maria Sirvent (CUP-CC) ha rebutjat que el procés independentista estigui vinculat amb la corrupció, de nou en referència a l’operació ‘Voloh’: “La CUP hem tingut un compromís ferm en la lluita contra la corrupció però estem en contra de l’ús partidista d’aquesta lluita”, ha subratllat.Santi Rodríguez (PPC) ha argumentat el seu suport a la moció afirmant que no hi ha problema que serveis públics estiguin gestionats per empreses privades, sinó que “personatges” que estiguin apoderats per qui sí que té poder: “Són els que fan mal”.Marta Vilalta (ERC) ha reiterat que l’operació policial pretén “desacreditar” el moviment independentista: “Desmuntarem tots els muntatges policials amb el compromís de ser implacables contra qualsevol sospita de corrupció”, ha garantit. Finalment, Aurora Madaula (JxCat) ha dit que l’operació “polititza la justícia” i ha carregat contra el nom “feixista” de l’acció policial: ‘Voloh’. “És més propi de dictadures que de democràcies”, ha reblat.