Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Parlament rebutja instar el Govern a elaborar la proposta d’un nou sistema de finançament autonòmic

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat aquest divendres instar el Govern a iniciar els treballs per a l’elaboració d’una proposta catalana d’un nou sistema de finançament autonòmic i assistir a les […]

Agències 17/12/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat aquest divendres instar el Govern a iniciar els treballs per a l’elaboració d’una proposta catalana d’un nou sistema de finançament autonòmic i assistir a les reunions i actes on se’n parli. La majoria independentista (ERC, Junts i CUP) ha votat en contra d’aquest punt de la moció d’En Comú Podem, on sí que hi han votat a favor els comuns PSC-Units i Cs. S’han abstingut Vox i PPC. El ple sí que ha aprovat l’apartat que demana a la Generalitat que negociï amb el govern espanyol el traspàs “definitiu i complert” de Rodalies incloent els serveis d’AVE -després de transaccionar esmenes d’ERC i Junts. Hi han votat a favor els grups independentistes junt amb ECP. S’hi han oposat PSC, Vox i PPC, i s’hi ha abstingut Cs.

Finalment, el ple també ha aprovat instar el Govern a iniciar els tràmits “necessaris” per la posada en funcionament del servei de rodalies de Lleida. L’apartat també ha estat transaccionat amb una esmena del PSC-Units, i ha rebut els vots en contra de Vox, mentre que el PPC s’hi ha abstingut. La resta de l’hemicicle s’hi ha posicionat a favor.