Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Parlament rebutja demanar al Govern que la BRIMO no intervingui en desnonaments de famílies vulnerables

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat instar el Govern perquè posi fi a “l’enviament de la BRIMO i l’ARRO als desnonaments de famílies vulnerables”. El punt de la moció que demanava […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat instar el Govern perquè posi fi a “l’enviament de la BRIMO i l’ARRO als desnonaments de famílies vulnerables”. El punt de la moció que demanava la no intervenció d’aquests organismes policials no ha prosperat, ja que només ha comptat amb el vot a favor de la CUP i En Comú Podem, mentre que ERC, JxCat i el PSC s’han abstingut i Vox, Cs i PPC han votat en contra. L’acord de Govern entre ERC i la CUP, que va garantir el vot dels anticapitalistes en la investidura d’Aragonès, contenia, entre altres modificacions del protocol de llançaments judicials, que la BRIMO i l’ARRO no intervindrien en “desnonaments en famílies o persones vulnerables”. Per ERC, aquesta moció al Parlament no és el “desllorigador” del problema.

El diputat d’ERC Pau Morales ha assumit les “limitacions” en aturar els desnonaments en què la policia judicial catalana està sotmesa al control judicial, però ha demanat la modificació de la Ley de Enjuiciamiento Civil i ha expressat el “compromís del Govern” en “trobar alternatives” i “canviar protocols”. En aquest sentit, tots els grups excepte Vox i el PPC han votat a favor de revisar el protocol de llançaments judicials per fer més fluida la coordinació entre els tribunals, la Generalitat i els serveis socials amb l’objectiu de “millorar la comunicació dels desnonaments” i poder iniciar “tan aviat com sigui possible la mediació amb la propietat”. A banda, altres punts de la moció presentada pels comuns sobre les polítiques “per a garantir el dret a l’habitatge” sí que han tirat endavant. Així, el Parlament ha aprovat recuperar a través d’una llei el Decret 17/2019 i desplegar la Llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional, alguns articles dels quals van ser tombats pel Tribunal Constitucional. La cambra catalana també ha demanat al Govern que desplegui la Llei 11/2020, la norma que regula els preus dels lloguers i ha estat recorreguda recentment al TC pel govern espanyol. ERC, JxCat, la CUP i ECP hi han votat a favor, mentre que la resta de grups ho ha fet en contra.