Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Parlament rebutja constatar el “fracàs” de la legislatura per l’acció dirigida a una “minoria” de catalans

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dimecres constatar el “fracàs” de la dotzena legislatura tal com suggeria un punt d’una moció presentada per Ciutadans. La iniciativa parlamentària reclama […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dimecres constatar el “fracàs” de la dotzena legislatura tal com suggeria un punt d’una moció presentada per Ciutadans. La iniciativa parlamentària reclama que la cambra catalana lamenti que el Govern hagi posat en marxa “una acció dissenyada i dirigida a només una part minoritària de la societat, ignorant i vulnerant els drets de la majoria de catalans”. Aquest punt ha obtingut els vots a favor de Cs, PSC-Units i PPC. JxC, ERC i CUP-CC hi han votat en contra i CatECP s’hi ha abstingut.

En un altre punt de la moció que també s’ha rebutjat es demana instar el Govern a reduir el nombre de d’alts càrrecs i a demanar perdó per la “falta de previsió i anticipació” en la gestió de la primera onada de la covid-19. També per la “passivitat i confusió generada” en moltes instruccions i restriccions dels centres educatius.El Parlament també ha instat el Govern a posar fi al “desgovern” i retreu que s’hagin impulsat més de 70 decrets llei i no s’hagi “estat capaç” d’aprovar-los com a llei ni de tirar endavant una desena de projectes de llei. Després d’un parell d’empats en les votacions, aquest punt s’ha aprovat amb els vots en contra de JxCat i ERC, l’abstenció de la CUP-CC i el vot a favor de Cs, PSC-Units, CatECP i PPC.No s’ha aprovat la demanda de Cs perquè el Parlament rebutgi les 15 violacions de drets fonamentals a la representació política que “els independentistes han ocasionat a les forces constitucionalistes durant el procés”. Tampoc s’ha aprovat “respectar i complir, com és degut en democràcia, totes les resolucions judicials”.La cambra sí que ha aprovat garantir que TV3 i Catalunya Ràdio siguin un mitjans de comunicació públics “respectuosos amb la neutralitat política, l’objectivitat informativa i la garantida del pluralisme polític i ideològic”.