Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Parlament instal·larà més de 200 plaques solars al terrat i eliminarà els plàstics d’un sol ús

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha aprovat instal·lar 202 panells fotovoltaics utilitzant 400m2 del terrat del Palau. Es tracta d’una iniciativa proposada pel president de la cambra, Roger Torrent, i […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha aprovat instal·lar 202 panells fotovoltaics utilitzant 400m2 del terrat del Palau. Es tracta d’una iniciativa proposada pel president de la cambra, Roger Torrent, i que s’ha aprovat per unanimitat. Es calcula que produirà un total de 84.850 kWh l’any, fet que permetria amortitzar en tan sols 9 anys la inversió de 92.600 euros que suposa. Torrent ha fet la proposta després d’un estudi de la viabilitat tècnica elaborat per professionals de la cambra. Així mateix, la cambra catalana té previst eliminar aquest any tots els plàstics d’un sol ús: inclourà una clàusula en aquest sentit al proper concurs per a la gestió del restaurant de la cambra i substituirà tots els gots de plàstic de les fonts per gots de paper 100% compostables.

A més d’aquestes mesures, el Parlament continua amb la seva voluntat de reducció del consum energètic en compliment dels múltiples compromisos derivats dels diferents plans i acords de govern. És per això que des del 2009 el Parlament ha reduït en un 26,79% el consum energètic, superant així l’objectiu de reducció previst del 25% per a l’any 2020. Continuant amb aquesta tasca, el Parlament completarà abans d’acabar l’any la substitució de fluorescents per llums LED amb un consum menor que s’està duent a terme des de l’any 2017.