Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Parlament insta el Govern a reforçar la seguretat a indrets aïllats i polígons industrials i a evitar els ‘botellots’

ACN Barcelona – El ple del Parlament ha aprovat un punt d’una moció per instar el Govern a reforçar la seguretat a indrets aïllats i polígons industrials “per evitar la […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – El ple del Parlament ha aprovat un punt d’una moció per instar el Govern a reforçar la seguretat a indrets aïllats i polígons industrials “per evitar la comissió de delictes”, i també a col·laborar amb ajuntaments per “impedir la proliferació de concentracions per consumir en grup begudes alcohòliques”, els coneguts com a ‘botellots’. El punt de la moció, proposada per Cs, s’ha aprovat amb el suport de tots els grups menys la CUP, que hi ha votat en contra, i els comuns, que s’hi han abstingut. A més, s’ha aprovat instar l’executiu a fer de manera “urgent” un pla d’actuació contra l’ocupació i la usurpació d’habitatges que contempli els barris on hi ha “un major risc de l’acció de grups delinqüencials que han fet de l’ocupació un negoci”.

A banda, la cambra ha votat a favor de “condemnar i rebutjar tota mena d’acció violenta” que s’hagi produït a concentracions i manifestacions a Catalunya. Hi ha votat a favor tots els grups de la cambra menys la CUP. El Parlament ha reafirmat el compromís amb el dret de concentració i manifestació “que s’ha d’exercir sempre amb respecte escrupolós a l’ordenament democràtic i als drets i llibertats de conjunt de la ciutadania”.

La cambra també ha aprovat instar el Govern a vetllar perquè les concentracions i manifestacions a l’espai públic “siguin de conformitat amb l’ordenament democràtic i de forma pacífica i respectin els drets i les llibertats” de tothom que pugui veure’s afectat.

Entre els punts aprovats també hi ha el que demana al Govern que “segueixi vetllant perquè l’actuació policial segueixi sempre els principis d’actuació previstos a la legislació vigent” i es desenvolupi d’acord amb els principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat. També es demana al Govern que aprofundeixi en els mecanismes de mediació per part dels Mossos.