Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Parlament insta el Govern a recuperar els llocs de treball del SOC i presentar una avaluació de l’organisme

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat aquest dijous al Govern a recuperar els llocs de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya per a poder oferir els serveis bàsics d’orientació i formació. […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat aquest dijous al Govern a recuperar els llocs de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya per a poder oferir els serveis bàsics d’orientació i formació. L’objectiu és acreditar 100.000 persones cada any i incrementar progressivament la ràtio d’orientadors per a arribar a un per cada vuitanta aturats. Es tracta d’un punt de la moció presentada pel grup PSC-Units sobre la lluita contra la desocupació i la precarietat laboral que s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris excepte JxCat i ERC, que s’han abstingut. També s’ha aprovat, amb els mateixos suports, instar el Govern a presentar abans del 15 de setembre una avaluació dels resultats obtinguts pel SOC en els seus diferents programes, amb l’objectiu d’estudiar mesures per augmentar l’ocupabilitat del servei i l’eficàcia de les polítiques actives d’ocupació.

D’altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat el punt de la moció sobre l’impuls d’un marc de relacions laborals que garanteixi el compliment de la normativa laboral i la responsabilitat social empresarial. Aquesta iniciativa pretén frenar els abusos pel que fa la contractació parcial, l’economia submergida, els falsos becaris, el frau en alguns contractes temporals o la desigualtat laboral entre homes i dones.