Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El Parlament insta el Govern a reclamar a l’Estat el traspàs de 31.765 MEUR provinent dels fons europeus

ACN Barcelona.-El Parlament insta el Govern a reclamar a l’Estat el traspàs de com a mínim 31.765 milions d’euros del fons europeu creat en motiu de la covid-19 perquè siguin […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El Parlament insta el Govern a reclamar a l’Estat el traspàs de com a mínim 31.765 milions d’euros del fons europeu creat en motiu de la covid-19 perquè siguin gestionats des del món local. Aquest reclam, fet en una moció presentada pels republicans, s’ha aprovat amb el suport de JxCat i CatECP, l’abstenció del PPC i la CUP i els vots en contra de PSC-Units i Cs. La cambra, amb l’abstenció de Cs i el vot en contra del PSC-Units, ha reclamat també que l’executiu català exigeixi a la Moncloa que compleixi amb les inversions en infraestructures a Catalunya i s’incrementi el percentatge d’execució pressupostària relatiu cal capítol d’inversions a Catalunya.

D’altra banda, el Parlament veu necessari crear un fons d’un mínim de 600 milions per a cobrir el dèficit extraordinari del transport públic urbà per aquelles administracions titulars d’aquest servei. El PSC-Units i la CUP han votat en contra.