Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Parlament insta el Govern a pagar els deutes amb les residències de gent gran abans que acabi el novembre

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat instar el Govern a pagar abans del 30 de novembre els deutes pendents amb les residències de gent gran. Així ho estableix una […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat instar el Govern a pagar abans del 30 de novembre els deutes pendents amb les residències de gent gran. Així ho estableix una moció presentada per PSC-Units que també reclama que es faci efectiu en 15 dies els pagaments ordinaris pendents des del març als centres de dia. També s’ha aprovat, tot i el vot en contra de Jxcat i ERC, que en els darrers 10 anys s’ha anat reduint la inversió en polítiques socials situant Catalunya “a la cua en inversió social de tot Espanya”. Altres punts aprovats fan referència a garantir un protocol de comunicació entre serveis residencials i familiars de residents o reprendre les valoracions de grau de dependència aturades per l’estat d’alarma.

El diputat de PSC-Units Raúl Moreno s’ha dirigit al Govern per demana que “faci’n el favor de pagar” i ha preguntat com volen que les residències facin front a la pandèmia si ni tan sols cobren el que haurien de cobrar de la Generalitat.Una situació que, segons la diputada dels comuns Iolanda López, “ha posat en perill nomines de molts treballadors de les residències de Catalunya”. “Estem en una segona onada, no cometin els mateixos errors i no tornem a veure patiment a les residències”, ha afegit.Per la seva banda, la diputada de Cs Elisabet Valencia ha retret als consellers Chakir El Homrani i Alba Vergés que “no donin la cara” i ha recordat que el seu grup ja ha demanat un ple específic sobre “la presumpta trama corrupta vinculada al Govern”.La diputada d’ERC Najat Driouech ha lamentat que la moció del PSC només exigeixi al Govern i es faci responsable a la Generalitat de forma exclusiva de temes compartits amb altres administracions. I en aquest sentit, ha recordat que el Govern està assumint el 88% de la part que deixa de pagar l’Estat en dependència. “Senyor Moreno, no considera que ja que estan governant a l’estat espanyol també haurien de fer aquesta reclamació a Madrid?”, ha preguntat.En la mateixa línia, el diputat de JxCat Josep Maria Forné ha lamentat que l’infrafinançament de l’Estat no és igual per a tots i ha afegit que la millor manera per resoldre la situació seria que Catalunya tingués una hisenda catalana pròpia.Per al diputat de la CUP Vidal Aragonès demanar que es pagui allò acordat no hauria de ser objecte de discussió tot i que ha donat la benvinguda al fet que la moció del PSC reculli el pagament dels deutes amb les residències.I per al seva banda, el diputat del PPC Santi Rodríguez ha lamentat que el Govern sigui l’últim en recuperar la despesa social anterior a la crisi i, en canvi, encapçali el rànquing de les comunitats amb més llista d’espera per dependència..