Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Parlament insta el Govern a impulsar una oficina per a la segona oportunitat

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a posar en marxa una oficina sobre el dret a una segona oportunitat que faciliti la informació, assessorament i acompanyament a les persones […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a posar en marxa una oficina sobre el dret a una segona oportunitat que faciliti la informació, assessorament i acompanyament a les persones deutores en situació d’insolvència. Aquest punt de la moció, presentada pel grup republicà, ha comptat amb el suport de JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP, la CUP-CC i el PPC, mentre que Cs l’ha rebutjat. La iniciativa assenyala que l’oficina ha d’ajudar a que les persones puguin assolir un acord extrajudicial de pagaments o accedir al benefici d’exoneració del passiu insatisfet per a “no deixar ningú enrere”. Finalment, per unanimitat, s’insta el Govern a impulsar davant les institucions de l’Estat la millora del marc legal regulador de la segona oportunitat.

El text aprovat apunta que hauria d’estar en funcionament abans de l’1 d’abril del 2021. D’altra banda, s’ha aprovat dur a terme una campanya pública de difusió, orientada a informar a la ciutadania sobre l’existència de l’oficina. El diputat d’ERC Jordi Orobitg ha argumentat que el dret a la segona oportunitat és “poc conegut” i ha valorat que des d’aquesta nova oficina es faci un acompanyament perquè els afectats tinguin al seu abast la legislació que els pot servir. Orobitg ha demanat a les institucions espanyoles que es millori el marc regulador i “hi hagi quitança de crèdits públics que formen part del dèbit de les persones que estan incapacitades per a afrontar la seva situació”. Amb aquesta iniciativa es vol donar una altra oportunitat a aquelles persones que “es veuen abocades a un carreró sense sortida” perquè “no poden fer front al seu passiu”. Això els aboca, assenyalen els republicans, a situacions “irregulars, com l’economia submergida, amb un alt risc d’exclusió social”. Ciutadans, que havia presentat esmenes que els republicans no han acceptat, creu que l’oficina “no fa falta”, que generarà “duplicitats” i que és una mesura que pot ser “electoralista”.