Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Parlament insta el Govern a garantir l’accés a la salut mental des del sistema públic

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous per unanimitat instar el Govern a garantir, amb els recursos necessaris, l’accés a una xarxa d’atenció especialitzada en salut mental i […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous per unanimitat instar el Govern a garantir, amb els recursos necessaris, l’accés a una xarxa d’atenció especialitzada en salut mental i addiccions “plenament incorporada” al sistema públic. En un punt d’una moció aprovat amb els vots de tota la cambra, es demana prioritzar la creació de nous recursos de gestió directa, que integri plenament la salut mental comunitària en l’atenció primària. S’aposta perquè la contractació a les entitats proveïdores de serveis de salut mental tingui en compte l’activitat, la complexitat i els resultats en salut avaluats per part de professionals i usuaris, permetre una revisió dels recursos i garantir la igualtat i la qualitat.

Un altre punt de la moció que també s’ha aprovat insta l’executiu català a garantir la col·laboració institucional amb les associacions de familiars i usuaris de l’atenció a la salut mental. Tota la cambra ha votat a favor menys la CUP, que s’ha abstingut.A la moció es reclama definir un pla de prevenció del suïcidi que incideixi en els determinants socioculturals, implementant programes d’educació en habilitats socials i emocionals, vinculant el programa de detecció de casos de risc a programes d’intervenció psicosocials a la xarxa de salut mental i de serveis socials a cada regió sanitària.D’altra banda s’ha aprovat impulsar un pla de xoc per fer front a l’emergència de salut mental provocada per la covid-19, garantint l’acompanyament en el dol i el suport emocional. Tothom ha votat a favor menys JxCat i ERC, que s’han abstingut.També s’ha aprovat per unanimitat reclamar que es promogui la figura del pacient expert en salut mental perquè formi part dels equips multidisciplinars.