Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Parlament insta el Govern a fer PCR al professorat “allà on ho recomanin els criteris epidemiològics”

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat una moció de Cs que insta el Govern a fer tests ràpids o PCR al professorat, personal d’atenció educativa i d’administració “amb caràcter […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat per unanimitat una moció de Cs que insta el Govern a fer tests ràpids o PCR al professorat, personal d’atenció educativa i d’administració “amb caràcter universal” on ho recomanin els criteris epidemiològics. La moció, que demana continuar amb l’estratègia de cribratges a la comunitat educativa, també aposta per garantir les mascaretes FFP2 i pantalles facials protectores per al personal que ho pugui requerir i quan hi hagi alumnes que no puguin dur mascareta. D’altra banda, mitjançant una moció de PSC-Units, el Parlament ha reclamat -amb els vots en contra de JxCat i ERC- incrementar la plantilla de docents de manera extraordinària per reduir ràtios.

Concretament, es vol garantir que aquestes no superin els 20 infants per grup en l’etapa infantil i primària, i els 30 a secundària, d’acord amb les recomanacions sanitàries. D’altra banda, amb l’abstenció dels socis de Govern, la cambra ha emplaçat l’executiu a prendre les “mesures corresponents” per assegurar la borsa de personal substitut necessària per garantir una plantilla “suficient” i “modificar el règim de substitucions per fer nomenaments diaris”.D’altra banda, encara amb educació, amb una moció de la CUP-CC, el Parlament ha instat el Govern a exigir a l’Estat que doni la baixa als pares amb fills en quarantena a demanar a l’executiu espanyol que vetlli per la conciliació familiar “com a principi garant de la igualtat” i doni cobertura per mitjà d’una baixa per incapacitat temporal als pares amb fills en quarantena. Ho ha fet amb el suport de tots els grups de la cambra, excepte el grup socialista. La cambra també ha aprovat un punt que demana l’eliminació dels concerts educatius en les escoles “elitistes, classistes i que sagreguen per sexe o que exclouen la diversitat social i funcional”. “Cal que la segregació sigui prohibida”, assenyala el text, que advoca per un sistema educatiu univerasl i gratuït. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC, el PSC, CatECP i la CUP-CC. JxCat s’ha abstingut i Ciutadans, el PPC i els diputats d’Units -integrats dins dels socialistes- ho han rebutjat.