Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Parlament insta el Govern a estudiar la reducció de les ràtios a les escoles i instituts

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament ha instat el Govern a estudiar la reducció de les ràtios a les escoles i instituts amb el rebuig de Vox i l’abstenció d’ERC. D’altra banda, la cambra ha demanat garantir la gratuïtat de l’educació des del primer cicle d’infantil fins al final de l’educació secundària obligatòria i incloure-hi l’etapa postobligatòria, en cicles formatius i batxillerat. Tots els grups han votat a favor d’aquest punt de la moció de la CUP-NCG, excepte els republicans, que s’han abstingut. A més, ha prosperat el punt de la moció que demanava garantir el manteniment dels grups a l’escola pública a partir de 14 alumnes.

La cambra també ha reclamat a l’executiu que no tanqui cap línia pública en barris segregats que tenen un únic centre, un fet que acabaria derivant en la desaparició del centre educatiu al barri. Tanmateix, els grups han exigit detectar i garantir el repartiment equitatiu de l’alumnat necessitats específiques de suport educatiu (NESE) o assegurar la graduació en ESO d’aquest tipus d’alumnat.

Publicitat

El Parlament ha emplaçat el Govern a garantir l’accés de tot l’alumnat en situació de vulnerabilitat a activitats extraescolars de qualitat de forma gratuïta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió