Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Parlament insta el Govern a elaborar un protocol de prevenció i abordatge dels matrimonis forçats

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament ha instat el Govern a posar en marxa el Protocol de prevenció i abordatge dels matrimonis forçats en l’àmbit de Catalunya. Es tracta del punt d’una moció del PSC, transaccionada amb ERC, que ha rebut el suport de tota la cambra, menys de Vox, que s’ha abstingut, i la CUP, que hi ha votat en contra. La cambra també ha avalat demanar a l’executiu la formació dels Mossos d’Esquadra en matèria de violència masclista. L’objectiu és aconseguir un bon acompanyament i protecció de les víctimes per part dels cossos de seguretat. Aquest apartat també s’ha esmenat amb ERC i ha rebut els vots a favor de tots els grups parlamentaris, menys els de Vox, que s’han abstingut.

El ple també ha aprovat instar el Govern a garantir la formació en perspectiva feminista de tots els treballadors de centres penitenciaris, així com vetllar perquè les dones recluses rebin un tracte desproveït d’estereotips de gènere.

Publicitat

De la mateixa manera, la cambra també ha exigit el Govern que estudiï la possibilitat de crear departaments maternals dins d’aquests centres penitenciaris perquè les recluses amb fills menors de tres anys hi puguin viure.

La cambra també ha donat llum verda a instar el Govern a ofertar més places de llevadores acreditades i demanades pels hospitals docents catalans.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió