Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Parlament insta el Govern a desplegar el decret sobre l’escola inclusiva abans del pròxim curs

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a desplegar el decret sobre l’escola inclusiva abans del pròxim curs. La moció, presentada pel PSC-Units, ha aprovat per unanimitat revisar la normativa […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a desplegar el decret sobre l’escola inclusiva abans del pròxim curs. La moció, presentada pel PSC-Units, ha aprovat per unanimitat revisar la normativa relativa al model d’escola inclusiva i reconegui l’etapa educativa de 0-3 anys i la destinació de recursos necessaris a l’alumnat al centre educatiu. També que contempli la necessitat de garantir un temps educatiu inclusiu, lectiu i no lectiu. D’altra banda, insta la Generalitat a assegurar que en el pròxim exercici pressupostari hi haurà els recursos necessaris per donar compliment a un model global d’escola inclusiva i garantir un reforç dels recursos educatius especialitzats o reduir-ne les ràtios.

Finalment, exigeixen que reconegui els infants amb malalties cròniques i la seva necessitat de gaudir d’atenció sanitària als centres escolars des de l’educació infantil de primer cicle fins als estudis post obligatoris mitjançant la incorporació d’una infermera escolar adscrita al centre. En un vot separat, en què només s’han abstingut JxCat i ERC i la resta de grups hi ha votat a favor, s’ha exigit incorporar la figura de l’educador social als centres educatius en qualitat d’agent educatiu pertanyent a l’equip docent i treballant en col·laboració i coresponsabilitat amb les professionals del centre.