Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El Parlament insta el Govern a crear una unitat de suport a les víctimes de violències dins del Departament d’Educació

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat per unanimitat el Govern a crear una unitat específica de suport a les víctimes de violències dins del Departament d’Educació. Es tracta d’un punt d […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat per unanimitat el Govern a crear una unitat específica de suport a les víctimes de violències dins del Departament d’Educació. Es tracta d’un punt d ‘una moció d’ERC que s’ha aprovat per unanimitat. La unitat, segons el text aprovat, haurà de gestionar els casos que arribin i coordinar el seu abordatge garantint una actuació sense demora i l’escolta activa de les víctimes”. També s’ha aprovat un altre dels punts que demana garantir en el termini de tres cursos la introducció de l’educació sexual i afectiva de manera transversal al llarg de totes les etapes educatives. Tots els grups hi han votat a favor menys el PPC, que s’ha abstingut.

La diputada d’ERC Jenn Díaz ha defensat que l’objectiu de la moció és impulsar mesures d’acompanyament i de prevenció. I en aquest sentit, ha citat la nova unitat dins del Departament d’Educació com a mesura d’acompanyament i la introducció de l’educació sexual obligatòria com a mesura de prevenció. Díaz ha afegit que “el camí serà molt llarg” i ha recordat els darrers casos de presumpte agressió sexual a centres escolars de Castellar del Vallès i Sabadell.Així mateix, la diputada dels republicans també ha explicat la intenció del seu grup de presentar una iniciativa al Congrés perquè es pugui allargar la suspensió de funcions d’un docent investigat per aquest tipus de delictes fins a la resolució judicial ferma.