Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Parlament insta el Govern a continuar treballant per aprovar els pressupostos amb el vot en contra dels comuns

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha aprovat el punt d’una moció d’ERC que insta el Govern a continuar treballant per trobar els “consensos necessaris” per aprovar els pressupostos amb els […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-El ple del Parlament ha aprovat el punt d’una moció d’ERC que insta el Govern a continuar treballant per trobar els “consensos necessaris” per aprovar els pressupostos amb els vots a favor de JxCat, ERC i PP, l’abstenció de Cs i el vot en contra dels comuns i del PSC. A més, un altre dels punts que ha rebut la llum verda de la cambra demana a la Generalitat que requereixi al govern espanyol que prengui les “mesures necessàries” per a l’actualització de les bestretes del model de finançament. El grup PSC-Units ha votat a favor d’aquesta demanda. Així mateix, el text aprovat constata que Catalunya pateix un “preocupant dèficit fiscal recurrent”. La CUP ha decidit no participar de la votació de la moció tot i ser dins de l’hemicicle.

La moció també assenyala l’anterior govern del PP i lamenta que de manera “irresponsable” no va fer la corresponent revisió del sistema de finançament que estableix la llei per tal que entrés en vigor el 2014.Pel que fa als pressupostos catalans, el text aprovat insta el Govern a “continuar treballant per trobar els consensos necessaris per aprovar uns pressupostos que reverteixin les retallades socials, i que posin els majors recursos disponibles derivats del creixement econòmic al servei de la reducció de les desigualtats socials i de la taxa del risc de pobresa”. En l’àmbit fiscal, la cambra catalana també demana al Govern que posi en marxa una “veritable reforma fiscal per augmentar la progressivitat, la redistribució de la riquesa i la fiscalitat verda”. Un altre dels punts de la moció insta l’executiu català a “participar d’aquells espais de diàleg útils per defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya, i per tal d’assegurar els millors serveis públics”.En el marc de les peticions que la cambra catalana insta a fer a l’Estat també hi ha que faciliti les dades a la Generalitat per tal de poder calcular la balança fiscal i la compensació per la pèrdua d’ingressos en l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats com a conseqüència de l’aprovació d’un reial decret llei sobre habitatge.