Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Parlament insta el Govern a augmentar la inversió en polítiques d’infància fins a la mitjana europea abans del 2023

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a augmentar la inversió en polítiques d’infància fins a aconseguir la mitjana europea del 2,4% sobre el PIB, en un termini màxim de […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha instat el Govern a augmentar la inversió en polítiques d’infància fins a aconseguir la mitjana europea del 2,4% sobre el PIB, en un termini màxim de 4 anys. Així es desprèn del d’una moció del PSC-Units, aprovada per unanimitat al ple d’aquest dijous a la tarda. La cambra també ha aprovat un altre punt del text on demana que l’executiu de Quim Torra realitzi una revisió de les resolucions de denegació de la Renda Garantida de Ciutadania. Aquest punt reclama un informe sobre les denegacions indegudament justificades, i compensar la pèrdua de drets, calendaritzant les mesures pertinents per a esmenar els casos detectats. L’apartat s’ha aprovat amb els vots de PSC-Units, Cs, CatECP i CUP-CC. JxCat i ERC hi han votat en contra.

El ple també ha aprovat un punt que ha provocat la divisió entre els dos grups que donen suport al Govern, JxCat i ERC. El text insta l’executiu a garantir els educadors del sistema de protecció a la infància en situació d’interinitat, la seva continuïtat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència. I a no convocar procés selectiu fins que s’aprovi el decret llei d’aplicació dels supòsits de l’article 61.6 de l’Estatut bàsic de l’empleat públic -acordat a la moció 89/XII del Parlament, sobre la precarietat laboral.El text també demana que es dugui a terme una nova convocatòria amb el mateix objecte recollint les mesures d’excepcionalitat per a professionals de més edat i major antiguitat.Hi han votat a favor ERC, PSC-Units i CatECP (51). Cs, JxCat i PPC s’hi han abstingut (71). El diputat de JxCat Ferran Roquer hi ha votat en contra.