Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Parlament insta el Govern a augmentar el nombre de dones al cos de Bombers

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció amb la qual insta el Govern a “desplegar les accions necessàries per incrementar el nombre de dones al Cos de Bombers”. […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció amb la qual insta el Govern a “desplegar les accions necessàries per incrementar el nombre de dones al Cos de Bombers”. Amb el suport de tots els grups excepte Vox, la cambra també demana que es creï un pla d’igualtat de gènere al cos per revertir “les desigualtats existents” i que es revisin les proves físiques d’accés per “garantir la igualtat d’oportunitats”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ja s’ha compromès en diverses ocasions davant l’hemicicle a impulsar un canvi de barem de les proves al cos dels Bombers per facilitar l’accés a les dones, entre altres accions.

De fet, Elena va valorar com “una situació insostenible” el fet que les dones només representen el 2% dels membres del cos, en ser una cinquantena del total de 2.500 bombers.La moció també demana incrementar la presència i la visibilitat de dones bomberes referents a través d’accions de difusió i millorar la promoció de les dones en els càrrecs de comandament. L’objectiu, tal com ha exposat la diputada d’ERC i bombera Núria Picas, és aconseguir més lideratges femenins i normalitzar el paper de les dones al cos.El Parlament també ha aprovat que s’estableixin mecanismes d’assessorament i de seguiment de les mesures proposades per Interior per part de la conselleria d’Igualtat i Feminismes. Per altra banda, la cambra ha aprovat per unanimitat que es redueixin les desigualtats existents pel que fa a vestuaris, dutxes i estances de descans, habilitant espais concrets per a les dones, i permetre que les dones embarassades o en lactància puguin treballar al parc més proper al seu domicili. Amb el vot favorable de tots els grups, també s’ha demanat que s’adaptin els uniformes i l’equipament, ajustant el tallatge a les seves dimensions corporals.