Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Parlament insta el Govern a acordar amb l’Estat els estudis adients per connectar els Vallesos per Rodalies i FGC

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat instar el Govern a acordar amb la Moncloa els estudis informatius adients per la connexió de les línies ferroviàries R4, R8 i amb […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat instar el Govern a acordar amb la Moncloa els estudis informatius adients per la connexió de les línies ferroviàries R4, R8 i amb FGC, que permetin la mobilitat amb tren entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Es tracta del punt d’una moció del PSC, que ha transaccionat una esmena d’ERC i Junts, de qui n’ha rebut el suport. Tota la cambra, de fet, ha votat a favor menys la CUP, que s’ha abstingut. El text remarca que així ho proposa el ‘Pla Específic de Mobilitat del Vallès’.

D’altra banda, la cambra ha aprovat el punt que instava el Govern a acordar amb l’Estat els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell, i execució de les obres per part de la Generalitat, i el conveni que garanteixi el finançament de la infraestructura per part de Madrid. Els socialistes havien acceptat una esmena de Junts per aquest apartat. PSC, Junts, Vox, Cs i PPC han votat a favor del text, i ERC, CUP i comuns ho han fet en contra.