Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El Parlament insta el Govern a abordar els Trastorns de Conducta Alimentària amb un Pla Específic en els propers 3 mesos

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat el punt d’una moció del PSC-Units que insta el Govern a abordar, de manera integral, els Trastorns de Conducta Alimentària (TCA) elaborant un […]

Agències 09/03/2023

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat el punt d’una moció del PSC-Units que insta el Govern a abordar, de manera integral, els Trastorns de Conducta Alimentària (TCA) elaborant un Pla Específic que inclogui mesures sobre la prevenció, la detecció i l’assistència, en els propers tres mesos. El text ha rebut el suport d’ERC -amb qui s’ha transaccionat una esmena-, i la resta de grups menys Vox, que s’ha abstingut. La cambra també ha demanat aquest dijous que s’acompanyin, amb recursos suficients, les entitats representatives de persones afectades i famílies que treballen per prevenir, formar i acompanyar els casos de TCA. I també ha donat llum verda a dotar d’un protocol “clar” d’actuació als centres escolars en els casos de sospita d’un cas al centre.

El ple també ha instat el Govern a formar el professorat en detecció de senyals d’alerta, designants refernets especialistes en TCA a cada centre rescolar.

Així mateix, el Parlament ha reclamat que l’executiu estableixi línies clares d’assessorament i acompanyament a les famílies perquè puguin detectar els possibles factors de risc. Aquest punt s’ha aprovat després que el PSC acceptés una esmena de la CUP.