Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Parlament expressa el seu suport a les persones autistes i es compromet a treballar per una societat inclusiva

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb el qual expressa el seu suport a les persones autistes […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb el qual expressa el seu suport a les persones autistes i es compromet a treballar per una societat més inclusiva “on tothom tingui dret a un projecte de vida digne i on es posin en valors totes les diversitats”. El secretari tercer de la Mesa, Joan García, ha llegit durant el ple el text consensuat, que assenyala que els trastorns autistes són els més greus que afecten la petita infància.

Les dificultats que genera en l’afectat, la família i el seu entorn generen es manté al llarg de la vida i suposen dificultats per inserir-se al món laboral. Per això, la cambra catalana ha volgut reconèixer l’esforç de les associacions que treballen en aquest àmbit i contribueixen a sensibilitzar la ciutadania perquè l’autisme no defineixi les persones que el pateixen.El Parlament ha reivindicat el Pla d’atenció integral a les persones amb trastorns de l’espectre autista per crear un marc comú d’actuació que faciliti la cohesió entre serveis i establir un circuit eficaç de detecció, valoració, derivació i intervenció dels serveis disponibles. En acabar la lectura del text, tots els diputats han ovacionat les persones afectades per l’autisme i els professionals que hi treballen presents entre el públic.