Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Parlament Europeu dona llum verda al nou programa Erasmus+ i gairebé duplica el pressupost fins als 28.000 MEUR

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha donat llum verda al nou programa Erasmus+ pel període 2021-2027. L’emblemàtic programa educatiu comptarà amb un pressupost de 28.000 milions d’euros, gairebé el doble que […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha donat llum verda al nou programa Erasmus+ pel període 2021-2027. L’emblemàtic programa educatiu comptarà amb un pressupost de 28.000 milions d’euros, gairebé el doble que en el període anterior, del 2014 al 2020, que va ser de 14.700 milions. De fet, en les últimes negociacions amb el Consell, els eurodiputats van aconseguir ampliar la dotació en 1.700 milions. El nou programa pretén ser més inclusiu i com a novetat facilitarà l’accés a la mobilitat a persones que “històricament han tingut menys oportunitats per participar”, com persones amb discapacitat o amb dificultats econòmiques, entre d’altres. També vol donar suport a les prioritats polítiques de la Unió Europea: la transició verda i la transformació digital.

La presidenta del Comitè de Cultura i Educació, Sabine Verheyen, ha subratllat que, a causa de la pandèmia, els joves i els que desitgen aprendre, estudiar i conèixer gent nova s’enfronten a “grans” reptes. “Ara més que mai, és important que Europa els doni les eines necessàries per créixer, esforçar-se i connectar-se. Ningú no s’ha de quedar enrere”, ha afegit.Entre altres novetats, el nou programa incorporarà ‘DiscoverEU’. Es tracta d’una iniciativa que oferirà als joves la possibilitat de sol·licitar un bitllet gratuït per viatjar per Europa, aprendre (per exemple, assistir a una classe intensiva d’idiomes o participar en un taller museístic) i descobrir la diversitat cultural i lingüística d’Europa.Un altre model educatiu que s’emmarca dins el programa Erasmus+ és ‘Europa Creativa’, el programa de la Comissió Europea per recolzar el sector cultural i audiovisual. El ponent d’Europa Creativa, Massimiliano Smeriglio, s’ha mostrat content amb el pressupost de 1.460 milions d’euros que s’hi destinarà: “És una bona notícia pel sector cultural i de la creativitat del nostre continent que ha estat colpit de manera violenta i forta de la pandèmia i per l’economia”. Smeriglio ha destacat que la UE mai havia destinat tants diners a la cultura.