Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El Parlament es persona davant el TC pel vot delegat de Lluís Puig arran dels recursos de Vox i Cs

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament es personarà davant el TC arran dels recursos contra el vot delegat del diputat de JxCat Lluís Puig, de Vox i Cs, que han estat admesos a tràmit. La Mesa ha pres coneixement en la reunió d’aquest dimarts. El PSC-Units també havia anat al TC per aquest motiu, i la cambra ja havia presentat al·legacions. D’altra banda, la Mesa ha pres nota de la renúncia de la diputada Eva Parera, que fins ara formava part del grup del PPC, i que ara deixa la cambra per centrar-se en el projecte polític Valents. També ha pres nota de la renúncia del diputat Ferran Roquer (JxCat), que aquest dimarts prendrà possessió com a síndic de la Sindicatura de Comptes.

D’altra banda, la Mesa ha rebut els candidats que els grups han proposat per al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Un cop prenguin possessió els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) prengui possessió –aquest dimarts al migdia-, faran un informe d’idoneïtat dels candidats presentats. De cara a la setmana que ve –probablement el 3 de març- aniran a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) i en el primer ple de març se’ls podria nomenar.

Publicitat

ERC, JxCat i PSC, que van acordar la renovació de la CCMA, han proposat a Rosa Romà com a presidenta i Àngels Ponsa, com a vicepresidenta. Els altres membres de la Corporació seran Lluís Garriga, Gemma Ribas, Lluís Noguera, Carme Figueras i Pep Riera. 

Finalment, s’ha registrat el projecte de llei de foment de l’associacionisme, de la mà del Govern. La norma vol potenciar l’associacionisme per “enfortir-lo i incentivar la conscienciació social sobre els seus valors i principis”. Ara s’obre el període de compareixences en relació al projecte.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió