Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

El Parlament emplaça el Govern a reforçar la lluita contra els delictes d’odi

ACN Barcelona.-El Parlament ha reafirmat, amb els vots en contra de Vox, el seu compromís en combatre “qualsevol ideologia i comportament d’odi, especialment contra minories o grups menoritzats que cal […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Barcelona.-El Parlament ha reafirmat, amb els vots en contra de Vox, el seu compromís en combatre “qualsevol ideologia i comportament d’odi, especialment contra minories o grups menoritzats que cal protegir”. I ha denunciat l’increment “preocupant” dels delictes d’odi, “clara conseqüència de l’auge de la ultradreta i del feixisme”. Per tot plegat, i amb els vots en contra de Vox i l’abstenció de Cs i PPC, emplaça el Govern a treballar “des de tots els departaments per una acció concertada que posi fi a aquesta xacra social”. El Parlament també ha instat el Govern a desplegar la unitat central de delictes d’odi i discriminació especialitzada per combatre i lluitar els delictes d’odi, i fer prevenció, detecció, atenció i recuperació a les víctimes.

Aquest darrer punt ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i comuns; les abstencions del PSC-Units, CUP, Cs i PPC, i el vot en contra de Vox.D’altra banda, el Parlament ha reclamat que es doni resposta efectiva a través de les actuacions pertinents dels Mososs d’Esquadra i policies locals a qualsevol tipus de discriminació o agressió per motiu de religió, orientació sexual, identitat sexual o d’origen. En aquest sentit, la cambra demana vetllar perquè tant als cossos policials com a les empreses de seguretat privada eradiquin qualsevol tracte discriminatori. Així, demanen que se’ls formi per la “correcta aplicació del delicte d’odi i agreujants per motivació ideològica sobre grups minoritaris i minoritzats”.Amb els vots en contra de Vox i PPC, la cambra també “emplaça el Departament d’Interior a fer una anàlisi de les dades sobre l’augment de delictes d’odi”. D’altra banda, el Parlament vol que s’impulsi una modificació de la llei per a incloure com a motiu de sanció d’actituds discriminatòries que eventualment es puguin produir per part de membres dels Mossos d’Esquadra.La moció, presentada per ERC i amb transaccions del PSC-Units i la CUP-NCG, demana garantir els drets de totes les persones aplicant accions encaminades a garantir la igualtat efectiva dels col·lectius més vulnerables, i condemnar o reutjar qualsevol tipus de violència o discriminació, especialment per motius racistes o xenòfobs, i LGTBIfòbiques.