Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Parlament demana que la CCMA adopti mesures per “lluitar contra el frau, el favoritisme i la corrupció”

ACN Barcelona.-El Parlament creu necessari que els responsables de la CCMA doni compliment a la llei i “adopti mesures adients per lluitar contra el frau, el favoritisme i la corrupció” […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El Parlament creu necessari que els responsables de la CCMA doni compliment a la llei i “adopti mesures adients per lluitar contra el frau, el favoritisme i la corrupció” i per “prevenir, detectar i solucionar de manera efectiva els conflictes d’interesssos que puguin sorgir en els procediments de licitació, amb la finalitat d’evitar qualsevol distorsió de la competència i garantir la transparència en el procediment i la igualtat de tracte a tots els candidats i licitadors”. Aquest punt, aprovat amb els vots en contra d’En Comú Podem, ha estat l’únic que s’ha aprovat d’una moció de Ciutadans sobre la CCMA. La majoria de la cambra ha tombat constatar que els mitjans públics “han abandonat els principis de neutralitat política”.

Ciutadans havia acceptat una esmena del PSC-Units que volia que el Parlament constatés que els mitjans de comunicació públics de Catalunya “han abandonat els principis de neutralitat política i pluralisme informatiu, inherents a la seva missió de servei públic”. El text criticava que s’ha adoptat “en la selecció de temes, veus i tons una posició esbiaixada a favor d’aquella part de la ciutadania partidària de la independència”. La majoria independentista ho ha rebutjat, els comuns s’han abstingut i la resta hi han votat a favor.D’altra banda, s’ha rebutjat que demanar als responsables de la CCMA que contractin una auditoria externa perquè estudiï la contractació que ha fet la CCMA amb “entitats i persones condemnades o investigades per la presumpta comissió de delcites de corrupció, contra l’ordre públic, contra l’Administració Pública, i de delictes relatius a l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques”. La cambra també ha votat en contra que es retorni al pressupost de la Generalitat els fons covid utilitzats per la CCMA, i que compareguin els responsables de la Corporació davant la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA per retre comptes sobre les condicionsi circumstàncies per les quals es va contractar a una “determinada productora”. La moció reclamava que la contractació externa estés limitada en casos en què la producció pròpia no pugui fer-se’n càrrec i que s’instés al Govern a comprometre’s en la renovació del consell de govern de la CCMA a través d’un concurs públic i transparent. Tampoc aquests dos punts han prosperat.