Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El Parlament de Catalunya es converteix en membre associat de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya s’ha convertit aquest dimarts en membre associat de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Es tracta d’una de les organitzacions parlamentàries més importants del món, que […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya s’ha convertit aquest dimarts en membre associat de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Es tracta d’una de les organitzacions parlamentàries més importants del món, que compta amb 88 membres entre parlaments estatals i subestatals. Catalunya hi formava part com a membre observador des del 2008 i aquest any ha aconseguit passar a ser membre associat, un fet que li atorga veu pròpia i capacitat de vot. Tal com ha explicat el president del Parlament, Roger Torrent, es tracta d’una “molt bona notícia”, ja que atorga una major projecció “internacional” a la institució catalana.

Torrent també ha remarcat que el canvi d’estatus és fruit del “treball intens” del Parlament de Catalunya, que a partir d’ara tindrà “un punt de vista més rellevant” dins d’aquesta assemblea. El president del Parlament ha constatat que durant els darrers 12 anys s’ha explicat la candidatura, i s’ha participat de manera “activa i proactiva” en els debats que s’han anat celebrant. “Finalment, s’ha decidit que Catalunya ha fet prou mèrits per participar”, ha argumentat.