Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Parlament convalida el decret per agilitzar el pagament a centres residencials i de dia

ACN Barcelona.-El Parlament ha convalidat la modificació d’articles de dos decrets lleis del Govern per agilitzar i reforçar els pagaments a centres residencials i d’atenció diürna del sistema de serveis […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha convalidat la modificació d’articles de dos decrets lleis del Govern per agilitzar i reforçar els pagaments a centres residencials i d’atenció diürna del sistema de serveis socials perquè puguin afrontar millor la pandèmia de la covid-19. Servirà per modificar els decrets llei 19/2020 i 29/2020 i facilitarà el reforç del personal d’atenció directa i intensificar les mesures contra la covid-19. S’amplia l’aplicació de les mesures a nous serveis i es preveu que quedin cobertes totes les places finançades amb recursos públics i el pagament a les entitats. El decret conté mesures per mantenir els llocs de treball dels proveïdors dels serveis socials. S’ha convalidat amb els vots de JxCat i ERC i l’abstenció de tota l’oposició.

El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha comparegut al ple per presentar la modificació tècnica del decret i demanar la seva aprovació. El Homrani ha defensat que vol ser una “eina” per afrontar la pandèmia en l’àmbit residencial. El conseller ha reivindicat que la modificació es planteja per assegurar la “seguretat jurídica” i poder implementar el pla de contingència de la covid-19 en tot l’univers social i de prestacions econòmiques. El Homrani ha defensat així que amb la iniciativa s’aconsegueix combatre el fet que l’administració en alguns casos no sigui “prou àgil”. “Permetrà tenir més agilitat”, ha defensat.