Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Parlament continua la tramitació de la llei que preveu crear una Agència de Patrimoni Natural

ACN Barcelona.-El Parlament continua la tramitació de la llei que preveu crear una Agència de Patrimoni Natural amb l’objectiu de “protegir, planificar i gestionar el medi ambient natural, continental i […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El Parlament continua la tramitació de la llei que preveu crear una Agència de Patrimoni Natural amb l’objectiu de “protegir, planificar i gestionar el medi ambient natural, continental i marí”. Es tracta d’una proposició de llei presentada conjuntament per JxCat, ERC, el grup PSC-Units i CatECP que no ha rebut cap esmena de retorn. Així doncs, ara continuarà la seva tramitació en comissió i ponència abans que torni al ple del Parlament per fer el debat i votació final. La norma fixa les funcions de la nova agència i en defineix els òrgans de govern, en què s’inclouen representants de les administracions locals i altres entitats.

La proposició de llei estableix que amb el nou organisme s’ha de resoldre “la insuficiència de les estructures administratives clàssiques” i regula l’agència com una entitat de dret públic adscrita al departament competent en matèria de medi ambient. El text també preveu contractes programa per definir-ne els objectius cada dos anys i en disposa el règim econòmic i financer i de personal. El diputat dels comuns Lucas Ferro ha demanat que es recuperi la figura de conseller o consellera de medi ambient i es deixi de “dispersar competències” entre diversos departaments. El diputat de Cs Francisco Javier Domínguez ha considerat que l’agència és un altre “xiringuito” i ha retret als partits que la presentin com una “vareta màgica”. En aquest sentit, ha preguntat què podrà fer la nova agència que no pugui fer ara el departament corresponent o els organismes existents.La diputada de la CUP Maria Sirvent ha explicat que el seu grup no ha signat el registre de la proposició de llei per denunciar un “ball de competències i lluita de conselleries, així com les pressions dels lobbys forestals”. Sirvent també ha proposat que l’agència sigui un organisme autònom.