Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Parlament constitueix aquest divendres les primeres comissions d’aquesta legislatura

ACN Barcelona.-El Parlament constitueix aquest divendres 5 comissions parlamentàries, les primeres d’aquesta XIII legislatura: la comissió de l’Estat dels Diputats, la comissió de Peticions, la comissió del Síndic de Greuges […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El Parlament constitueix aquest divendres 5 comissions parlamentàries, les primeres d’aquesta XIII legislatura: la comissió de l’Estat dels Diputats, la comissió de Peticions, la comissió del Síndic de Greuges , la comissió de la Sindicatura de Comptes i la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El diputat del PSC-Units i exsecretari de la Mesa David Pérez presidirà aquesta darrera comissió. Cs va presidir la comissió de la CCMA en la passada legislatura. Les comissions que es constitueixen demà són comissions específiques creades pel Reglament o per llei. No són comissions legislatives, les quals no es poden crear fins que la cambra no investeixi un president de la Generalitat.

La Mesa del Parlament, d’acord amb la Junta de Portaveus, va acordar el 20 d’abril la distribució de les presidències d’aquestes cinc comissions entre els grups: al PSC-Units li correspon presidir les comissions de Control de la CCMA i de la Sindicatura de Comptes; a ERC, la del Síndic de Greuges i la de Peticions, i a JxCat, la de l’Estatut dels Diputats. Aquesta distribució és provisional a l’espera que es constitueixi el conjunt de les comissions de la legislatura i es faci aleshores la definitiva per a totes.D’acord amb la distribució acordada per la Mesa, les comissions estaran formades per 17 diputats (4 del PSC-Units, 4 d’ERC, 4 de JxCat, 1 de Vox, 1 de la CUP, 1 d’ECP, 1 de Cs i 1 del PPC), tret de la de l’Estatut dels Diputats, que el reglament estableix que ha d’estar integrada per un membre de cada grup.