Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Parlament cita Núria Marín a la CAI pel possible cas de corrupció al Consell Esportiu de l’Hospitalet

ACN Barcelona.-La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) al Parlament ha aprovat la compareixença de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, per donar explicacions sobre la investigació oberta al Consell Esportiu de l’Hospitalet […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) al Parlament ha aprovat la compareixença de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, per donar explicacions sobre la investigació oberta al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. Tots els grups han votat a favor de la proposta d’ERC menys el PSC, que hi ha votat en contra. Sobre aquest cas també s’han aprovat les compareixences dels regidors del PSC d’aquest municipi Jaume Graells, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza. D’altra banda, la comissió també ha acordat citar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per donar explicacions sobre el suposat cas d’assetjament laboral a la delegació del Govern a Suïssa.

L’exdelegat a Suïssa Manuel Manonelles va ser posteriorment nomenat assessor del Departament de Presidència. La compareixença de Budó s’ha aprovat amb els vots de tots els grups menys JxCat, que hi ha votat en contra.Sobre aquest cas, la CAI també ha aprovat citar la secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, pel nomenament de Manonelles com a assessor del Departament de la Presidència. Altres compareixences aprovades aquest dimecres a la CAI són les de la consellera Budó per explicar les mesures anti-covid-19 que afecten el món de l’esport; les dels consellers d’Interior, Miquel Sàmper, i de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, sobre el protocol d’actuació en casos “d’espionatge il·legal” a ciutadans; i la d’un membre del Comitè de Direcció i un membre del Consell Assessor del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) per exposar l’informe sobre l’adequació dels col·legis electorals i el procediment de vot.